5. Babolat Racketlon Tour

Janzer György, Francia Botond és Kiss Sándor a hétvége nyertesei

Igazi trópusi hőségben került megrendezésre az 5. Babolat Racketlon Tour Szigetszentmiklóson az Oázis Wellness Parkban. A nagy melegben szerencsére elég közel voltak a medencék, hogy időközönként egy gyors mártózással lehűtsük magunkat a következő mérkőzés előtt.

A verseny szombat reggel a párosokkal indult ahol izgalmas összecsapásokat láthatott a szép számban kilátogató közönség is. Rögtön az első fordulóban a Francia család (Boti és édesapja, Balázs) vívott óriási csatát a Hegedűs családdal (Tamás és Béni testvérpárral), ahol végül pár ponttal ugyan, de végül ez alkalommal apja és fia került ki győztesen. A Francia család egyébként meg sem állt a döntőig, ahol az egyes kiemelt, az addig aránylag könnyen menetelő Janzer György és Virágh Andrást fogadta őket. Itt már a papírforma érvényesült, és bár a mérkőzés nagyon szoros volt, az elsőnek járó kupát végül a Janzer/Virágh páros vihette haza. A bronzmeccset A Néveri Péter/László Róbert páros nyerte a Csobod család ellen (Marcel és édesapja Péter).

Az egyéni verseny a kezdők csoportjával, a D kategóriával indult, ahol 6 fővel és két csoportban körmérkőzéseket játszottak. A végső győztes Kiss Sándor lett, ezüstérmes Csobod Marcel, a bronzot pedig Csobod Péter vihette haza.

A C kategóriát a magyar racketlon sport nagy reménysége, a 12 éves Francia Botond nyerte, aki a döntőben szoros csatában Kiss Mihály Istvánt győzte le. A bronzmeccs úgyszintén izgalmas volt, Morvai Bence 5 ponttal lett harmadik, legyőzve a hétvégén kiválóan játszó Szőke Gézát.

Az elit kategóriában ezen a hétvégén 8 induló volt. A két kiemelt, Janzer György és Virágh András a papírforma alapján nem talált legyőzőre a döntőig menetelő úton. A finálé viszont igazi, nem várt izgalmakat hozott. Az alacsonyan szálló teniszütők mellett végül az összecsapás  „gummiarm” ponttal dőlt el, amit Janzer Gyurinak sikerült abszolválni, így ő lett az elit mezőny győztese ezen a hétvégén. A bronzmérkőzés is nagy csatát hozott ahol megismételték a júliusi Országos Bajnokság B kategóriájának bronzmérkőzését. Hegedűs Béninek sikerült visszavágnia, és ez alkalommal ő nyerte meg a csatát Néveri Péter ellen egy szintén szoros és izgalmas mérkőzésen.

Hamsik Gábor beszámolója

Az eredmények megtekinthetők itt.