6. Babolat Racketlon Tour

Az ezévi versenysorozat zárófordulója

A versengést a páros mérkőzésekkel kezdtük Győrben, 2015. október 3-án, ahol az időjárás ígéretesen alakult, így az estig tartó mérkőzéseket zavartalanul le tudtuk bonyolítani a kültéri salakpályák bevonásával.

Páros kategóriában 7 pár nevezett, ahol az első helyen kiemelt Janzer/Virágh páros hátradőlve figyelhették, hogy kik lesznek az ellenfeleik. A Kiss/Mesterházy párossal találkozva a második körben, 12 pontos tenisz győzelem elegendő volt nekik, hogy a döntőbe jussanak. A másik ágon a Kaszás/Néveri páros nyert elődöntőt a Szalay családi duóval szemben. A döntő papírformát hozott, ahol az elveszített asztalitenisz után a tollas, fallabda és teniszmérkőzéseket megnyerve aranyérmet és kupát zsebelhetett be Janzer György és Virágh András. Az ezen a napon elsőként párosozó Kaszás Laci és Néveri Peti nyakába került az ezüstérem, míg a bronzéremért a Kiss Mihály, Mesterházy Sándor páros küzdött meg (és be is zsebelték azt) a Szalay testvérekkel, mely mérkőzést csak a nap végén tudták lejátszani.

Közben az egyéni kategóriák mérkőzései is elkezdődtek. Elit, Haladó és Amatőr kategóriában is 6-6 versenyző nevezett, miközben a juniorok négyen kezdték meg a körmérkőzéseket. Elit kategóriában Janzer György és Szalay Zsolt simán, két nyert mérkőzéssel jutott a két 3-3 fős csoportból a döntőbe. Az aranyérem és a kupa Győrben maradt, ugyanis Zsolt a fallabdán kívül (amit szoros, 21-17-es eredménnyel nyert Gyuri), hozta a tollaslabda és asztalitenisz szetteket, így teniszben csak 8 pontra volt szüksége a győzelemhez. A harmadik helyezésért Mesterházy Sándor és Kaszás László versengett: asztaliteniszben Laci hozta a szokott formáját, és 21-2 re nyerte, majd Sanyi fordított, és tollasban és fallabdában is 21-2-re nyert, így a teniszben más csak néhány pont kellett a bronzmeccs megnyeréséhez.

Haladó kategóriában Kiss-Mihály István 2 győzelemmel lett csoportelső, míg a másik csoportban a körbeverés miatt számolgatás kezdődött. A pontversenyben Lami Gábor kerekedett felül, míg Pintér András csatázhatott László Róberttel a bronzéremért. Az aranyat Gábor zsebelte be szoros mérkőzésen, ahol a tenisz döntött (21-10), míg a bronzéremért is hasonlóan éles csata folyt: András lett a harmadik helyezett, miután teniszben 10-16 állásról szépíteni tudott 16-17-re, és elérte a szükséges 16 pontot.

Amatőr kategóriában Herczegh László és Velencei Balázs biztos játékkal, nyerő szériát bemutatva kerültek a döntőbe, míg Szarka Gábor és Petőcz István egy-egy győzelmet elérve küzdhetett a harmadik helyért. Rendkívüli izgalmakat hozott a döntő, 21-14-es asztalitenisz mérkőzéssel alapozott Balázs, majd Laci faragott picit a hátrányból, 24-22-es tollas, majd 28-26-ra végződő fallabdajátékkal. Balázs szoros teniszmeccsen 21-16-ra tudta Lacit legyőzni, és lett a győri forduló amatőr kategória győztese. A bronzérmet István gyűjtötte be.

Ez alatt a fiatalok is küzdöttek egymással, Csobod Marcel, aki Szigetszentmiklós után ismét eljött racketlonozni Győrbe, mindhárom mérkőzését megnyerte, így a legfényesebb érem került a nyakába. A Szalay családból Tamás két mérkőzést is hozott, és a tollasa mellett nagyon szép teniszmérkőzéseket nyerve lett második. Molnár Csongor első racketlon versenyén játszott, ahol a legerősebb száma, a tenisz mellett fallabdában is tudott győzni, illetve megnehezíteni az ellenfelei dolgát, így bronzéremig jutott.

László Róbert beszámolója

A részletes eredmények megtekinthetők itt.