Európa-bajnokság előtt

Augusztus 25-én veszi kezdetét az év legjelentősebb racketlon versenye, a bécsi Európa-bajnokság. A szervezők szakítottak a hagyományokkal, és nem az egyéni versenyeket különítették el a többitől, hanem a korosztályos versenyszámokat (augusztus 25-28.) a nyílt kategóriáktól (augusztus 30-szeptember 3.). Remélhetőleg ez a változtatás kevésbé zsúfolt programot és gördülékenyebb lebonyolítást is eredményez.

A magyar csapat 23 fővel vesz részt az Európa-bajnokságon egyéni, páros és csapat kategóriákban. Hét játékos négy versenyszámot is vállalt, míg öten mindkét versenyhétre adtak le nevezést. Az alábbi táblázat összegzi a magyarok részvételi számait.

csapat

Az esélyeket latolgatva nem túlzás azt állítani, hogy nem maradunk érmek nélkül. Neveket nem említve, az egyéni S40, S45, S55 és J16, a páros S40, S45, S45x, S55 és J16, valamint a csapat S40, S55 és J13 versenyszámokban szinte biztos a dobogós hely, de egy meglepetés jó eredmény sem zárható ki. Az eddig beérkezett kérdőívek egyébként 10 érmet prognosztizálnak, tehát egészséges önbizalomban sincs hiány…

A korosztályos eredmények az alábbi honlapon követhetők: csapat, egyéni és páros.

A nyílt verseny eredményei itt érhetők el: csapat, egyéni és páros.